• zo
  10
  mrt
  2024
  MFC De Gearte – Bakhuizen
 • za
  06
  apr
  2024
  Muziekcentrum Borculo

   

  Op zaterdag 6 april 2024 wordt in Muziekcentrum Borculo de eerste editie gehouden van Musikantenfest. Een kapellenfestival georganiseerd door de Borchländer Musikanten in samenwerking met de commissie blaaskapellen van de KNMO.

  Wat is het Musikantenfest?

  Het is géén wedstrijd, maar wél een gezellig festival waarbij elke kapel zijn eigen repertoire kan laten zien en horen. Tijdens het Musikantenfest heeft elke deelnemende kapel 35 minuten de tijd om zich te presenteren. Er kan een vrije keus gemaakt worden van de te spelen nummers. Er wordt onversterkt gespeeld, voor zang en presentatie zijn natuurlijk wel microfoons aanwezig. Vooraf dient een lijst van te spelen nummers aangeleverd te worden.

  Een deskundige jury, samengesteld door de KNMO, geeft na afloop van het optreden een open mondelinge waardering, opbouwende feedback, waarbij gekeken wordt naar de totaalpresentatie en op een aantal details ingezoomd kan worden. Een aantal dagen na afloop ontvangen deelnemende kapellen dit ook schriftelijk.

  Tevens bepaalt tijdens het Musikantenfest een publieksjury welke deelnemende kapel er op het eind van de dag met de publieksprijs naar huis gaat.